Saarisavotat ovat käynnistyneet

Kevät tuli nopeasti ja saarisavotoille lähdettiin kerrankin hyvissä ajoin. Jopa niin hyvissä ajoin, että paikoin oli jäät vielä vastassa ja estivät saareen pääsyn!

Alukset Matti ja Pekka kuljettavat koneita saareen toukokuun alussa 2021.

Talven aikana kunnostettiin kahta alusta perusteellisemmin ja ne viettivät talven hallilla Nurmeksessa. Uitto IV pääsi savotoille heti vapun jälkeen, mutta Yrittäjän kunnostus on vielä kesken. Kunnostuksen kohteena Yrittäjässä ovat mm. moottori ja ohjaamo.

Alukset Uitto IV ja Yrittäjä kunnostettavana hallilla tammikuussa 2021.
Etualalla olevasta Yrittäjästä on jo poistettu vanha ohjaamo ja uutta odotetaan.
Alan ammattilaiset hoitivat jälleen kaluston siirron hallilta savotoille.
Uitto IV lähdössä Nurmeksesta kohti saarisavotoita. Tarrat laivaan vielä liimamatta.

Tänä keväänä saarisavottaa on tehty Rantasalmella hieman poikkeuksellisella tavalla, kun puita on yhdellä vesistöllä kuljetettu ensin pienemmällä yhdistelmällä (alus Neea + lautta) isomman Justus-proomun kyytiin, jolla kuorma on viety tehtaalle. Neean edessä työntämään lauttaan mahtuu puita noin 300 kuutiota, kun taas Justus-proomun kyytiin puita menee noin 800 m3 eli noin 14 puutavara-autollisen verran.

Alukset Neea ja Justus saarisavotalla toukokuussa 2021.
Nämä alukset ovat kunnostuksen yhteydessä vaihtaneet meillä nimensä ja Simo nimesi laivat ukitettaviensa mukaan. Vielä olisi kolme ukitettavaa odottamassa omia laivojaan, joten tuleekohan uusia aluksia vai vanhoille laivoille nimien vaihtoja?
Alukset Neea ja Justus saarisavotalla Rantasalmella.