Kalusto

Hakkuukoneet

Hakkuukoneita löytyy kaikilta kolmelta pääkonevalmistajalta, John Deereltä, Ponsselta ja Komatsulta. Yhteensä motoja on 23 kappaletta ja suurin osa koneketjuista toimii kahdessa vuorossa.

Ajokoneet

Ajokoneita on 26 kappaletta ja joukosta löytyy jokaisen pääkonevalmistajan, John Deeren, Ponssen ja Komatsun, malleja. Ajokoneista löytyy myös Logsetin ja Sampo-Rosenlewin ajokit.

Puutavara-autot


Yrityksellä on yhdeksän Scanian puutavara-autoa, joista yksi toimii vara-autona. Kaikki autot vara-autoa lukuun ottamatta ovat neliakselisia ja massaltaan 76-tonnisia. Puutavara-autot kuljettavat puuta tehtaille kahdessa vuorossa.

Siirtokalusto

Yrityksellä on käytössään viisi siirtolavettia, joista yksi on isompiin kuljetuksiin soveltuva puoliperävaunu.

Saarikalusto

Saarikalustoon kuuluu kuusi alusta, Yrittäjä, Uitto, Pusku, Matti, Neea ja Arska, jotka työntävät edellään kuljetuslauttoja. Osan lautoista saa jaettua kapeita kohtia varten peräkkäisiksi paloiksi. Alus Pusku työntää edessään isoa Justus-proomua, johon mahtuu reilut 800m3 puuta eli 14 puutavara-autollista. Saarisavotan rannassa Justus-proomun vierelle laitetaan lautta, johon ajokone ajaa kuormineen. Kuorma puretaan lautan kannella sijaitsevalla materiaalinkäsittelykoneella proomun kyytiin ja proomun täytyttyä matka tehtaan satamaan voi alkaa. Pienempiin kuljetuslauttoihin mahtuu kerralla noin 300m3 puita ja niitä käytetään lyhyemmillä kuljetusmatkoilla sekä sellaisissa paikoissa, joihin Justus-proomu ei korkeutensa takia pääse. Pienemmillä lautoilla siirretään myös koneet saaresta toiseen.

Muu konekalusto

Saarisavotoilla käytössä olevien materiaalinkäsittelykoneiden lisäksi yrityksellä on yksi materiaalinkäsittelykone rautatieterminaalissa lastaamassa puita junan vaunuihin. Yrityksellä on myös pari pyöräkonetta sekä muutama historian havinaa tuova metsäkone yrityksen alkutaipaleelta.