Ekaluokkalaisten opintielle tukea

Poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen olemme tukemassa ekaluokkalaisten opintien aloitusta Nurmeksessa useamman kampanjan merkeissä.

Vuosittaisen Reppu joka selkään – keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa uuden repun koulutien alkuun. Olimme tänä vuonna keräyksessä ensimmäistä kertaa mukana ja lahjoitimme reppuja tykötarpeiden kera Pohjois-Karjalassa koulutietään aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille Hope ry:n ja OP Pohjois-Karjalan järjestämässä keräyksessä. Reppuja kerättiin Pohjois-Karjalassa yli 190 kappaletta ja ne jaettiin koululaisille Hope ry:n ja Siun Soten kautta.

Nurmeksen ja Valtimon pitäjän ekaluokkalaiset saivat tänä syksynä
omakseen Hyvän Tahdon Tarina – kuvakirjan, jonka on kirjoittanut
Esko-Pekka Tiitinen ja kuvittanut Nikolai Tiitinen. Kirjat lahjoitettiin kirjastojen kautta ja samalla koululaiset saivat oman kirjastokortin. Kirjoja lahjoitettiin myös päiväkoteihin. Kirjasta muodostui Pohjois-Karjalan yhteinen ympäristökasvatushanke, sillä kirjassa on mukana yli 200 luontoon ja ympäristökasvatukseen liittyvää kysymystä ja toimintavinkkiä, joita on ollut ideoimassa joukko maakunnan varhaiskasvattajia.

Loka-marraskuun aikana jaetaan Nurmeksen ekaluokkalaisille led-valoin varustetut Pieni Kulkija-huomioliivit, jotka lisäävät pienen jalankulkijan näkyvyyttä liikenteessä. Tänä vuonna koronan vuoksi varsinaista jakotilaisuutta ei järjestetä, vaan koulu jakaa liivit ekaluokkalaisille. Näkyvät valot heijastinliivissä lisäävät rutkasti lasten liikenneturvallisuutta, mutta vain silloin, kun ne on oikeaoppiset puettuna päälle. Muistutamme myös isompia kulkijoita kiinnittämään heijastin takin liepeeseen roikkumaan!